Krypto sijoittamisen ABC

kryptovaluutta

Kryptosijoittaminen on viime vuosina kasvattanut suuresti suosiotaan, kun yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa ovat alkaneet kiinnostua digitaalisista valuutoista. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat herättäneet laajaa kiinnostusta sijoittajien keskuudessa niiden mahdollisen tuoton ja teknologisen innovaation vuoksi. Tässä artikkelissa tarkastellaan kryptosijoittamisen perusteita. Artikkelissa ei esitetä minkäänlaisia sijoitusneuvoja, vaan artikkelin ainoana tarkoituksena on keskustella kryptosijoittamisesta ilmiönä. 

Kryptovaluuttojen perusteet

Ennen kuin kannattaa ryhtyä kryptosijoittajaksi, on tärkeää ymmärtää, mitä kryptovaluutat ovat. Kryptovaluutat ovat digitaalisia tai virtuaalisia valuuttoja, jotka käyttävät salausta turvatakseen tapahtumat ja hallitakseen uusien yksiköiden luomista. Bitcoin, joka oli ensimmäinen kryptovaluutta, lanseerattiin vuonna 2009, ja siitä lähtien on syntynyt tuhansia muita kryptovaluuttoja.

Sijoittamisen riskit

Kun kryptosijoittamisesta kirjoitetaan valtamedioissa tai sosiaalissa medioissa, usein puhutaan siitä miten joku on tehnyt suuria voittoja sijoituksillaan. Tämä varmistaa pitää joissain tapauksissa paikkansa, mutta kryptosijoittaminen ei missään nimessä ole riskitöntä. 

Kryptovaluuttojen hinnat voivat olla erittäin volatiileja, ja sijoittajat voivat menettää merkittäviä summia rahaa lyhyessä ajassa. On tärkeää olla tietoinen sijoittamisen riskeistä ja sijoittaa vain sen verran, minkä on valmis menettämään.

Miten aloittaa kryptosijoittaminen

Miten aloittaa kryptosijoittaminen? Kryptosijoittamisen varsinainen aloittaminen on nykypäivänä suhteellisen suoraviivaista ja yksinkertaista. Ensimmäinen askel on rekisteröityä kryptovaluuttapörssiin, jossa voi ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Suosittuja pörssejä ovat esimerkiksi Coinbase, Binance ja Kraken. Kotimaisia tunnettuja ja finanssivalvonnan piiriin kuuluvia kryptopörssejä ovat muun muassa Coinmotion ja Northcypto. Kun on rekisteröitynyt pörssiin, voi luoda tilin ja siirtää siihen varoja.

Seuraavaksi tulee valita kryptosijoitusstrategia. Yksi suosittu sijoitusstrategia sijoittamisessa ylipäätänsä, on hajauttaa rahansa muutamiin eri kohteisiin ja pitää niistä kiinni pitkällä aikavälillä, toivoen niiden arvon nousevan vuosien varrella. Tätä samaa strategiaa voi myös hyödyntää kryptosijoittamisessa.

Jotkut kryptosijoittajat harjoittavat myös päiväkauppaa, jossa yritetään hyötyä lyhyen aikavälin hintavaihteluista. Päiväkauppa on kuitenki erittäin riskialtista, eikä se ole suositeltavaa vain kuin ammattisijoittajille. 

Kryptokurssien seuranta

Krypto kurssit kokevat hyvin nopeitakin arvonmuutoksia lyhyellä aikavälillä. Erona perinteiseen osakesijoittamiseen, kryptopörssit eivät koskaan sulkeudu, minkä takia alan ja maailman muutokset voivat hyvinkin reaaliaikaisesti näkyä kryptovaluuttojen hinnan muutoksissa. Kukaan kryptosjoittaja ei luonnollisesti pysty 24/7 seuraamaan krypto kursseja, minkä takia voi olla viisasta ladata esimerkiksi älypuhelimeen sovellus joka ilmoittaa, kun suurempia muutoksia on tapahtunut markkinoilla. 

Kryptovaluuttojen säilyttäminen ja lompakot

Kun olet ostanut kryptovaluuttoja, on tärkeää säilyttää ne turvallisesti. Voit käyttää erilaisia lompakkoja, kuten online-lompakoita, hardware-lompakoita tai paperilompakoita. Jokaisella lompakolla on omat etunsa ja haittansa, ja sinun tulee valita lompakkotyyppi, joka sopii sinulle parhaiten.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kryptosijoittaminen voi tarjota mielenkiintoisen mahdollisuuden sijoittaa digitaalisiin valuuttoihin. Kuitenkin on tärkeää olla tietoinen sijoittamisen riskeistä ja tehdä perusteellista tutkimusta ennen kuin ryhtyy sijoittajaksi. Kryptosijoittaminen voi olla palkitsevaa, mutta se vaatii myös aikaa ja vaivaa oppiakseen markkinoiden dynamiikkaa ja kehittääkseen toimivan sijoitusstrategian.

Julkaistu
Kategoria(t): Yleinen

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *